• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Kalkaanslag?

Het kraantjeswater is meestal heerlijk om te drinken…
Maar het bevat helaas teveel mineralen dan uw strijktoestellen aankunnen…

Tijd voor een waterontharder denkt u?
Helaas! Dat dachten de eigenaars van onderstaande strijktoestellen ook...


Overweegt u het om een waterverzachter

(of waterontharder) te laten installeren?


Ik leg u even (heel technisch) de werking van een waterontharder uit:
In een waterontharder zitten negatief geladen chemische harsen. Deze binden de positief geladen kalkdeeltjes (Ca+) aan zich. Na een bepaalde hoeveelheid water die door de waterontharder is ontkalkt, zijn de negatief geladen harsen van de ontharder verzadigd met positief geladen kalk-ionen. Op dat moment dient een dikwijls langdurig regeneratieproces plaats te vinden in de ontharder, dit gaat de kalk-ionen ontdoen uit de waterontharder.

Kalkafzetting in uw toestel en kalkvlekken op de gestreken kledij is één punt, maar rampzaliger wordt het wanneer roestvlekken (rode vlekken) afkomstig van ijzer in uw leidingwater ontstaan op uw gestreken wasgoed...

Waterontharders werken dus volgens het principe van ionenuitwisseling: de negatief geladen harsen halen positief geladen deeltjes uit het water, zoals kalk (Ca+) maar ook ijzer (Fe+). Een waterontharder zal dus ook ijzer uit uw water halen.

Maar, het ijzer-ion is zwaarder en groter dan kalk-ionen. De harsen zullen (te) snel verzadigd raken als ze teveel ijzer uit het water moeten halen.

Bij combinatie van hard leidingwater en hoge ijzerconcentraties in uw water plaats dient u dus een waterontharder én een ontijzeraar te plaatsen. Het concentraat van metalen in uw water kan bepaald worden via een wateranalyse.

Wanneer u zou opteren voor de plaatsing van dergelijke toestellen, moet u er dus op toezien dat de capaciteit van onthard water hoog genoeg is om uw toestellen gedurende gans de dag te voorzien. U dient hierbij rekening te houden met het feit dat 1 uur stoomstrijken ongeveer 1 liter verbruikt. Maak voor uzelf de rekening... Toestellen die een hoog debiet aankunnen, zijn meestal de meest prijzige ... Wanneer het ontharde water in het reservoir op is, stroomt er gewoon leidingwater doorheen het toestel, niet ontdaan van mineralen.


Gedemineraliseerd water


Gedemineraliseerd water of demi-water is water waaruit alle mineralen (kalk, ijzer, ...) die doorgaans in leidingwater in vrij kleine hoeveelheden aanwezig zijn, verwijderd zijn. De hoeveelheid opgeloste ionen in gewoon leidingwater kan sterk variëren en de hoeveelheid opgeloste metaalionen wordt wel uitgedrukt in de hardheidsgraad.
Dit gedemineraliseerd water komt tot stand door destilleren van het water. Hierdoor worden de zuivere H2O moleculen opgevangen door condensatie van de waterdamp, terwijl de mineralen achter blijven.


Levensverwachting van uw toestellen


Wanneer u ons zuiver gedemineraliseerd water gebruikt in onze Comelux-toestellen, zal dit de levensverwachting van deze toestellen verlengen tot wel 20 jaar. Deze Comelux toestellen laten dit toe omdat geen gebruik wordt gemaakt van siliconen dichtingen. Gedemineraliseerd water heeft als eigenschap dat het lichtjes zuur is en siliconen kan oplossen. Omdat onze toestellen geen siliconen bevatten, heeft zuur geen vat op de dichtingen.

Wanneer uw toestellen siliconen dichtingen bevat, dient het gedemineraliseerd water te worden verdund met leidingwater. Hierdoor daalt eveneens het aandeel van mineralen in de gebruikte oplossing.

Sommige toestellen gebruiken de geleiding van het water om het waterniveau in het reservoir te bepalen. Ons gedemineraliseerd water is ontdaan van deze mineralen, hierdoor geleidt het water geen elektrisch impuls. Het volstaat hier om slechts 1 koffietas leidingwater aan het reservoir toe te voegen om deze geleiding te activeren.


Hoeveel bestellen?


Het gedemineraliseerd water is verpakt in bussen van 25 liter.
Bij levering kan indien gewenst een afvulkraantje of pompje worden meegeleverd.

Er wordt een waarborg van 5,00 € voor de bidon en schroefdop aangerekend

Ons gedemineraliseerd water wordt geleverd in geheel België.
Contacteer ons voor leveringsvoorwaarden in uw regio

Het water kan ook steeds (na afspraak) worden afgehaald bij ons in Erpe.